Zoeken

Komende activiteiten

There are no events at this time
 
Didarchtik
Didarchtik workshop weekeinde 12 en 13 november PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door Annemieke Verbaas   
donderdag, 20 oktober 2011 19:44

Ondertussen is het Didarchtik project al ruim een jaar bezig en hebben we bijna alle bijeenkomsten erop zitten. (Voor meer informatie, zie de items hieronder) Op de website, in de nieuwsbrief en in het komende Bulletin kunnen jullie al van alles lezen over het project en wat wij ondertussen allemaal geleerd hebben. Maar we willen alles wat wij hebben geleerd ook graag live aan jullie overbrengen, daarom het Didarchtik workshop-weekend. Het weekend biedt een gevarieerd programma over volwassenen educatie. Van verschillende leerstijlen, via de eurovision fire contest tot digitale media.

Laatst aangepast op zondag, 30 oktober 2011 22:37
Lees meer...
 
Didarchtik congres Sveg, 'Adult learning the Bäckedal Way' PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door Andreas Mensert   
zondag, 17 juli 2011 10:25

Deelnemers aan het congres Bäckedals FolkhögskolaDe vierde bijeenkomst van het project Didarchtik vond plaats in Bäckedals Folkhögskola in Sveg (Zweden). Deze vond plaats van 14 t/m 17 juni 2011. Het thema van de bijeenkomst was 'Adult learning the Bäckedal Way'. Het congres vond dan ook plaats op de campus van deze volkshogeschool voor, onder andere, oude ambachten.

Lees meer...
 
Didarchik congres Kanzach, 'Levende Geschiedenis' PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door Andreas Mensert   
zondag, 17 juli 2011 10:09

Bachritterburg KanzachDe derde bijeenkomst in het kader van het Europese project Didarchtik vond plaats van 7 tot en met 10 april 2011 in Bachritterburg Kanzach (Duitsland). Het thema van de bijeenkomst was ‘levende geschiedenis’. De zetting van het congres was een nagebouwde middeleeuwse motte uit het begin van de 14e eeuw. Met alle officiële plichtplegingen werden de deelnemers van het congres donderdagavond welkom geheten door directeur Rudolf Obert en de burgemeester van Kanzach, de heer Hölz.

Laatst aangepast op zondag, 17 juli 2011 10:24
Lees meer...
 
Update van het EU-project Didarchtik PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door Andreas Mensert   
maandag, 22 november 2010 21:48

DidarchtikVan 22 tot 24 september was de eerste bijeenkomst van alle partners van het project ‘Didarchtik’ in het Brabantse plaatsje Reusel (bij Eindhoven). Het VAEE-bestuur was met drie personen vertegenwoordigd. Tijdens deze startbijeenkomst hebben we het definitieve programma van het project vastgelegd en de taken verdeeld.

Laatst aangepast op maandag, 22 november 2010 21:58
Lees meer...
 
Didarchtik PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door Andreas Mensert   
maandag, 06 september 2010 20:44

GrundtvigAfgelopen juli 2010 is de EU subsidie voor de deelname aan het Grundtvig - Lerende partnerschappen toegekend. Grundtvig is een onderdeel van het programma "Een leven lang leren" van de Europese Unie. Met dit programma moet er door ervaringen en de samenwerking met Europese partners een meerwaarde gecreëerd worden voor de organisatie en uzelf. Het Grundtvig project waarmee we samen met acht Europese partners meedoen heet Didarchtik.

De doelstellingen van Didarchtik zijn:

  • het creëren van een netwerk om kennis en ervaring uit te delen over oude technieken;
  • het beter leren communiceren met het meerderjarig publiek;
  • het beter begrijpen van de diversiteit van het publiek, de verschillende generaties en zijn behoeftes;
  • het beter presenteren en verlevendigen van geschiedenis naar het publiek;
  • begrijpen hoe volwassenen leren;
  • van elkaar leren hoe het uitleggen van wetenschap een toegevoegde waarde is;
  • het verkennen van nieuwe wegen om het publiek te bereiken (cross media, nieuwe media en "ongebruikelijke" methodes).

Het project loopt van augustus 2010 t/m juli 2012. Met deze subsidie kunnen er 12 grensoverschrijdende uitwisselingen plaatsvinden tussen de partners in het project. De Coördinerende rol van het project ligt bij EXARC (NL). De overige partners zijn: Archäologisches Zentrum Hitzacker (DE); ArcheoParc im Schnalstal (IT); Bachritterburg Kanzach im ArchäoPark Federsee (DE); Bäckedals Folkhögskola (SE); Butser Ancient Farm (EN); C.I. de Calafell (CAT) en Parco Archeologico Didattico del Livelet (IT).

De kick-off vindt plaats in het Nederlandse plaatsje Reusel waar de partners elkaar ontmoeten en waar de nodige afspraken gemaakt zullen worden voor de voortgang van het project. Deze bijeenkomst vindt plaats van 22 t/m 24 september 2010.

Laatst aangepast op dinsdag, 12 oktober 2010 19:52
 


 


Dit project werd gefinancierd met de steun van de Europese Commissie. De verantwoordelijkheid voor deze publicatie (mededeling) ligt uitsluitend bij de auteur; de Commissie kan niet aansprakelijk worden gesteld voor het gebruik van de informatie die erin is vervat.

 

© 2000 - 2018, Vereniging voor Archeologische Experimenten en Educatie