Zoeken

Komende activiteiten

There are no events at this time
 

Vereniging voor Archeologische Experimenten en Educatie is het Nederlandse platform voor alle geïnteresseerden in archeologische experimenten en educatie. Leden zijn de archeologische (openlucht)musea, universiteiten, maar ook individuen werkzaam in de experimentele archeologie en/of de archeologische educatie.

De vereniging telt verschillende werkgroepen met als onderwerp Educatie, Voedsel, Brons, IJzer, Textiel, Hout en Steen. Elke werkgroep organiseert bijeenkomsten waarop experimenten worden uitgevoerd of informatie wordt uitgewisseld. Daarnaast worden er ook demonstraties voor het grote publiek gehouden en geeft men advies bij het opzetten van experimenten en educatieve activiteiten. Tenslotte organiseert de Vereniging jaarlijks bijeenkomsten voor de leden. Er komen onderwerpen aan bod die nuttig zijn voor de verschillende werkgroepen.


Het Bulletin (Bulletin voor Archeologische Experimenten en Educatie) is het periodieke orgaan van de Vereniging dat drie keer per jaar verschijnt. Het bevat artikelen over experimenten, educatieve projecten, Nederlandse en Europese themaparken en openlucht musea en boekrecensies.

VAEE
Update van het EU-project Didarchtik PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door Andreas Mensert   
maandag, 22 november 2010 21:48

DidarchtikVan 22 tot 24 september was de eerste bijeenkomst van alle partners van het project ‘Didarchtik’ in het Brabantse plaatsje Reusel (bij Eindhoven). Het VAEE-bestuur was met drie personen vertegenwoordigd. Tijdens deze startbijeenkomst hebben we het definitieve programma van het project vastgelegd en de taken verdeeld.

Laatst aangepast op maandag, 22 november 2010 21:58
Lees meer...
 
Didarchtik PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door Andreas Mensert   
maandag, 06 september 2010 20:44

GrundtvigAfgelopen juli 2010 is de EU subsidie voor de deelname aan het Grundtvig - Lerende partnerschappen toegekend. Grundtvig is een onderdeel van het programma "Een leven lang leren" van de Europese Unie. Met dit programma moet er door ervaringen en de samenwerking met Europese partners een meerwaarde gecreëerd worden voor de organisatie en uzelf. Het Grundtvig project waarmee we samen met acht Europese partners meedoen heet Didarchtik.

De doelstellingen van Didarchtik zijn:

  • het creëren van een netwerk om kennis en ervaring uit te delen over oude technieken;
  • het beter leren communiceren met het meerderjarig publiek;
  • het beter begrijpen van de diversiteit van het publiek, de verschillende generaties en zijn behoeftes;
  • het beter presenteren en verlevendigen van geschiedenis naar het publiek;
  • begrijpen hoe volwassenen leren;
  • van elkaar leren hoe het uitleggen van wetenschap een toegevoegde waarde is;
  • het verkennen van nieuwe wegen om het publiek te bereiken (cross media, nieuwe media en "ongebruikelijke" methodes).

Het project loopt van augustus 2010 t/m juli 2012. Met deze subsidie kunnen er 12 grensoverschrijdende uitwisselingen plaatsvinden tussen de partners in het project. De Coördinerende rol van het project ligt bij EXARC (NL). De overige partners zijn: Archäologisches Zentrum Hitzacker (DE); ArcheoParc im Schnalstal (IT); Bachritterburg Kanzach im ArchäoPark Federsee (DE); Bäckedals Folkhögskola (SE); Butser Ancient Farm (EN); C.I. de Calafell (CAT) en Parco Archeologico Didattico del Livelet (IT).

De kick-off vindt plaats in het Nederlandse plaatsje Reusel waar de partners elkaar ontmoeten en waar de nodige afspraken gemaakt zullen worden voor de voortgang van het project. Deze bijeenkomst vindt plaats van 22 t/m 24 september 2010.

Laatst aangepast op dinsdag, 12 oktober 2010 19:52
 
<< Start < Vorige 1 2 Volgende > Einde >>

Pagina 2 van 2
© 2000 - 2018, Vereniging voor Archeologische Experimenten en Educatie